Technet julekalenderen er godt igang og undertegnet deltager med spørgsmålet d. 22. december. Der er masser af spændende præmier i spil og en masse interessante spørgsmål.

Spørgsmålet som findes nederst i denne blog post (fra d. 22. december kl. 09:00), kan besvares fra d. 22. december, når Bjarne Dollerup har givet startskuet, dette kan følgende på hans blog eller på Twitter (@ bdollerup).

Svaret skal sendes som email kea@coretech.dk Den første som svarer rigtigt bliver kontaktet, og vinderen vil denne blive annonceret på bloggen.

Spørgsmålet burde kunne besvares enten fra almindelig viden, eller ved at søge lidt på min blog.

Dagens spørgsmål:

Til dagens spørgsmål har jeg allieret mig med Jakob G. Svendsen, Powershell guru og moderator på TechnetScripting forumet.:

I powershell 2.0 er der kommet en ny, men stadig ret ukendt funktionalitet ved navn ”Splatting”, hvad bruges denne til?

Svaret:

Splatting bruges til at lave en ”pakke” af parameter værdier som derefter kan sendes til cmdlet’en på en gang. Dette kan gøre det nemmere at genbruge værdier man tit har brug for, eks:

$MailMessage = @{

    To = "me@mycompany.com"

    From = "me@mycompany.com"

    Subject = "Hi"

    Body = "Hello"

Smtpserver = "smtp.mail.dk"

    ErrorAction = "SilentlyContinue"

}

Derefter kan man så bruge denne pakke til at afvikle kommandoer, som har paramtre der har same navne som f.eks denne:

Send-MailMessage @MailMessage

Savner du lidt inspiration til de lange juledage, så kan du snildt finde 5 minutters hygge i denne artikel http://blogs.technet.com/b/heyscriptingguy/archive/2010/10/18/use-splatting-to-simplify-your-powershell-scripts.aspx

 

Rigtig glædelig jul og godt nytår til alle

image_thumb